Småhustomter - Registrering & intresseanmälan för tomter

Här kan du registrera dig i Malmö stads tomtkö för småhustomter. Du kan också söka efter och skicka in intresseanmälan på de tomter du kan tänka dig att köpa.

Registrera dig först i tomtkö

För att kunna söka efter och skicka in intresseanmälan på tomter måste du först registrera dig i Malmö stads tomtkö. Köavgiften är 300 kronor per år.

För att registrera dig måste du ha fyllt 18 år. Du är skyldig att lämna fullständiga och riktiga uppgifter i din anmälan.

Kommande tomtområden för småhustomter

Köavgiften
Faktura på avgiften skickas automatiskt ut vid anmälan och därefter årligen. Betalar du inte avgiften i tid får du varken betalningsanmärkning eller inkassokrav – men du förlorar din plats i kön. Du är skyldig att själv se till att köavgiften betalas i tid. Efter du betalt köavgiften kan den inte återbetalas till dig.

Köpoäng
Samma datum som du betalat köavgiften aktiveras din anmälan och då beräknas även dina köpoäng. Varje dag i kön ger ett poäng och antalet köpoäng används som grund vid tomtfördelningen. Efter att du har köpt en tomt av kommunen nollställs dina köpoäng.

Köplats
Du får en köplats så fort du anmält dig som sökande och betalat köavgiften, men du ser din köplats först när du gjort en intresseanmälan på en tomt. Din plats i tomtkön är personlig och kan inte överlåtas till någon annan, men du får ha medsökanden.

Medsökanden
Varje sökande får ha en medsökande, men observera att medsökande inte har några egna köpoäng. För att medsökanden ska få egna köpoäng måste hen själv registrera sig som sökande och betala köavgift. Medsökande får endast överta sökandes köpoäng vid sökandens dödsfall.

Skicka intresseanmälan

För att få erbjudande om en småhustomt måste du göra en intresseanmälan på tomten innan sista anmälningsdatum som står angivet för varje tomt.

Tänk på att

  • du har möjlighet att anmäla intresse för upp till 10 tomter samtidigt
  • när du har fått erbjudande om en tomt har du 3 arbetsdagar på dig att tacka ja
  • efter att du köpt en tomt kan du inte skicka in intresseanmälan för en ny tomt förrän efter 24 månader.